Allview A4 All – Smartphone cu Android foarte ieftinAllview A4 All 1Sa fii in pas cu ultimile tehnologii este in trend in aceasta perioada. Nu mai conteaza cat de mult ti se potriveste gadgetul sau cat de util iti va fi, atat timp cat este cea mai recenta aparitie de pe piata. Dar totusi, este bine sa stii ca exista modele asemanatoare, poate nu la fel de noi, dar care “mimeaza” aceleasi functii. Cum ne-a obisnuit, Allview isi ocupa mare majoritate a timpului cu crearea unor smartphonuri destul de bune. Si pentru ca utilitatea sa se imbine cu ceea ce asteapta clientii, s-a ajuns la crearea unei legaturi intre pret si calitate. Toate dispozitivele respecta aceste criterii, la fel ca si telefonul mobil Allview A4 All, un telefon “destept”, pe care multi/e si-l pot permite.

Ca specificatii, nu se promit lucruri marete si imposibile, ci bazate pe realizari. Si pentru ca toate planurile producatorilor sa se realizeze, a fost necesara o structura interna care sa se ridice la acest nivel. Astfel, intalnim un procesor Cortex A9 cu o frecventa de 1000 MHz, pentru care s-au pregatit doar 512 MB de memorie pentru stocare si 256 RAM. Cifrele sunt cam rele pentru zilele noastre, dar ti se ofera sansa de a integra un card MicroSD de pana la 32 GB.

Allview A4 All 2Totusi, conditiile astfel create sunt suficiente pentru a permite sistemului de operare Android cu versiunea 2.3.6 – Ginngerbread – personalizat de Allview sa ruleze decent. Trebuie sa recunosti ca exista versiuni mai noi, dar resursele puse la dispozitie, in acest caz, nu sunt compatibile cu cererile. Dar ce conteaza cand ai siguranta fara bug-uri si stii ca ti se pun la dispozitie lucrurile de baza?!

La capitolul design… toate bune si frumoase. Cu o greutate de aproape 130 de grame, dispozitivul vine cu un display de tipul Super LCD, modest, avand rezolutia de 320×480 pixeli si o diagonala de 3.5 inci, suficienti cat sa asigure usurinta in folosire. Probabil este evident ca in acest caz nu putem discuta despre imagini in format HD sau FullHD. Cat despre dimensiuni, in sine, par perfecte pentru orice buzunar: 62x115x12.2 mm.

Allview A4 AllCamera foto/video nu este punctul forte al acestui dispozitiv: vine incorporat cu doua astfel de dispozitive: unul frontal, de 0.3 MP, numai bun de folosit pentru video call si celalalt de 3.2 MP si o rezolutie de 2048×1536 (pe poze). Nu are blitz integrat, deci clar, telefonul nu a fost gandit pentru a fi un inlocuitor al aparatului foto, dar sta putin mai bine cand vine vorba de conectivitate.

Iti ofera posibilitatea conectarii prin wireless la internet, a stabilirii legaturilor in retele de tip 2G si 3G, a transferului fisierelor prin bluethooth, la descarcarea acestora folosind portul microUSB, dar si a folosirii jack-ului pentru ascultaterea melodiilor preferate. Sunetele si imaginile redate sunt medii calitativ. Nu poti spera ca marind sunetul sa nu auzi un zgomot enervant pe fundal sau fortand dispozitivul sa redea fisiere cu o rezolutie peste medie sa nu “beneficieze” de mici modificari negative. Avand in vedere pretul, nu puteam spera la ceva asemanator cu smartphonurile de top.

Allview A4 All 3In ciuda faptului ca este un dispozitiv de nivel mediu, bateria pare sa fie gandita pentru rezistenta. Cei 1500 mAh iti vor oferi cam 200-300 de ore de convorbire, ceea ce nu-l face dependent de incarcator (poate doar in timp). Telefonul mobil Allview A4 All are un bonus si anume faptul ca este dual SIM, ceea ce schimba total impresia despre el. Functiile suplimentare adauga eficienta modelului: astfel va fi mult mai usor sa navighezi pe internet si sa vizualizezi in format landscape, acelasi lucru va fi valabil si pentru utilizarea senzorului de proximitate si a celui de lumina ambientala.

Deci, daca esti in cautarea unui telefon pentru a invata sa utilizezi Android-ul, poate vrei un dispozitiv al unui brand romanesc sau poate doar vrei sa te bucuri de usurinta folosirii unor aplicatii obisnuite (incluziv jocuri simple in masura resurselor), poti sa iei in calcul si aceasta varianta. Nu pierzi nimc incercand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *