Fonepad Asus ME371MG-1I024A cu procesor Intel Atom

Fonepad Asus ME371MG-1I024A 1Pentru ca traim intr-o lume unde fiecare centimetru sau gram conteaza, trebuie sa stim sa ne orientam asupra produselor care indeplinesc toate nevoile, din acest punct de vedere. Pentru inceput, s-au conceput laptopurile care inlocuiesc voluminoasele calculatoare, apoi au aparut tabletele – mai slab calitative decat laptopurile, dar care sunt extrem de usor de transportat si foarte utile, urmand sa apara smartphonurile, care iti schimba total conceptia despre un telefon clasic si despre ceea ce poate face el. Dar daca ai putea imbina doua dintre aceste gadgeturi pentru a obtine unul sigur, mult mai bun calitativ? Daca ti s-ar oferi ocazia de a combina un telefon classic cu o tableta, ai accepta? Nu este nevoie sa te gandesti prea mult, ci doar sa analizezi un produs de la Asus: Fonepad Asus ME371MG-1I024A, un dispozitiv care uimeste prin felul in care si-a integrat functiile.

Cand vine vorba despre procesorul incorportat, trebuie sa stii ca este vorba despre un Intel Atom cu o frecventa de 1.2 GHz, oferindu-ti siguranta ca va rula asa cum trebuie toate aplicatiile. Pentru memorie se pleaca de la aceleasi premise si de aceea s-a preferat un DDR2 cu o capacitate proprie de 1024 MB. In schimb, pentru stocare, memoria flash este limitata la 16 GB – dar daca banuiesti ca nu iti este suficient, ti se pune la dispozitie slot de memorie si poti sa iti transformi valoarea in dublul ei (32 GB).

Fonepad Asus ME371MG-1I024A 2Avand aceste resurse, s-a preferat instalarea sistemului de operare Android versiunea 4.1 Jelly Bean, la care s-au adus personalizarile Asus, menite sa dea o alta forma meniului si a felului cum progreseaza aplicatiile. E clar ca nu vorbim de ultima versiune a acestuia, dar, in ciuda acestui lucru, te vei putea bucura de aplicatii precum Floating AP – care iti va indeplini dorinta de a rula simultat un browser, un video si un joc sau Super Note Lite – ce da posibilitatea adaugarii de “stick note” manual.

Daca banuiesti ca un astfel de dispozitiv ar trebui sa aibe dimensiuni ceva mai generoase, te inseli. Pornind de la diagonala de 7 inci si oprindu-ne la greutatea de 340 grame sau la cele 3 coordonate (w x d x h) – 196.6×120.1×10.4 mm vei intelege ca a fost special creat pentru a putea fi transportat cu usurinta si pentru a nu necesita tratamente speciale (excluzandu-le pe cele Fonepad Asus ME371MG-1I024A 4ce tin de intretinerea exterioara, unde da, este recomandata o husa). Din acest punct de vedere nu ai de ce sa te simti nemultumit/a, dar poate cand vei auzi ca acel chispet video (SGX540) cu care vine incorporat este cam slablut si deloc prietenos cu aplicatiile costisitoare ca nivel de redare, nu vei fi foarte incantat/a.

La fel as putea spune si despre difuzorul audio, care se aude destul de bine in conditii normale, dar daca este solicitat, isi schimba “fata”. Bineinteles ca pe langa toate acestea trebuiau sa existe si porturile obisnuite: unul pentru micro USB si altul pentru iesirea audio. Deoarece integreaza si ideea de smartphone, vine cu wireless, Bluetooth si 3G la cele mai inalte standarde, precum si suport pentru microSIM.

Daca te intrebi cat poate rezista bateria, va trebui sa te conformezi cu gandul ca, incorporand 2 functii, resursele sunt destul de solicitate, deci maxim 12 ore va fi limita, in ciuda Fonepad Asus ME371MG-1I024A 3faptului ca vorbim de un model Li-Polymer 4270 mAh de 3.75 V.

Daca vrei sa imbini cele doua functii si sa fii multumit/a de rezultatul obtinut, Fonepad-ul Asus ME371MG-1I024A poate sa iti ofere acest lucru. Sigur vei simti o satisfactie atunci cand vei uitiliza display-ul Wide-View Multi-Touch cu 10 puncte si o rezolutie de 1280×800 pixeli, pentru care imaginile par sa capete o alta forma – mult mai contrastate, mai clare si mai vii. In cateva cuvinte, designul, incluzand culoarea special aleasa prentru a transforma gadgetul intr-un dispozitiv elegant – Champagne Gold, dar si functiile sale reprezinta intr-un fel raportul calitate pret. Este o alegere indicata daca vrei ca investitia sa fie de viitor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *