Laptop cu Windows 8 Samsung NP300E5C-S02RO – Pret – ReviewO e un laptop lansat de curand ce are avantajul de a veni echipat cu noul sistem de operare Windows 8. Sa nu va ganditi insa ca acesta e singurul atu al acestui portabil, pentru ca laptopul ofera foarte multe la un pret destul de mic. Si asta pentru ca vorbim aici de un device ultra portabil de la Samsung, foarte subtire si puternic din punct de vedere hardware.

Samsung NP300E5C-S02RO 1

>Portabilitate fara compromisuri<

Designul este foarte aspectuos, cei de la Samsung propunand o varianta foarte interesanta, colorata in gri-argintiu. Dupa cum am specificat si mai sus, laptopul este foarte usor, are o greutate de doar 2,3 kilograme si poate fi transportat fara prea mare bataie de cap. Nici la dimensiuni nu sta rau – 367,9 x 243 x 29 – 34,9 mm. Ecranul este unul obisnuit, de 15,6 inci si o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Beneficiaza de tehnologia Anti – Reflective, asa ca il veti putea folosi cu succes in spatii deschise, fara sa mai fie nevoie sa evitati zonele intens luminate. Tastatura a fost gandita intr-un mod ingenios, avand spatii mari intre taste, plus ca remarcam si existenta tastelor numerice.

>Procesor, memorie RAM, HDD si placa video decente<

Samsung NP300E5C-S02RO 2La capitolul hardware, doar cuvinte de lauda din partea lui NP300E5C. Procesorul Intel Core i3 3110M dezvolta o frecventa de 2400 MHz. Memoria RAM e de 4 GB DDR3, la o frecventa de 1600 MHz si poate fi extinsa la 8GB. Hard diskul e si el destul de incapator – 500 GB. Placa video nu e extraordinara, se putea si mai bine, dar daca cei de la Samsung se gandeau la o placa mai mare vorbeam totusi de un alt pret. Sa zabovim totusi cateva secunde pentru a o analiza. Avem o placa dedicata NVIDIA GeForce GT 620M de 1024 MB ce vine la pachet si cu tehnologia NVIDIA Optimus. Deci nu veti avea probleme in privinta filmelor HD. Plus ca veti putea rula cu succes si cateva jocuri (nu chiar toate, dar acest laptop este totusi unul budget, nu pentru gaming).

>Autonomie buna<

Samsung NP300E5C-S02RO 3Un alt punctul forte al device-ului de la Samsung il reprezinta bateria. Acumulatorul este unul tip Li-Ion de sase celule, iar atat placa video, cat si procesorul au fost proiectate in asa fel incat sa ofere o autonomie cat mai mare. Astfel, cu toate tehnologiile incorporate, laptopul ar trebui sa tina cam 4-4.5 ore – nu extraordinar de mult, dar mai bine decat multe alte laptopuri.

Samsung NP300E5C-S02RO 5Capitolul multimedia e standard, insa la conectivitate trebuie remarcate si cateva lipsuri. Mai intai sa vorbim de plusuri. Avem o unitate de citire/scriere DVD RW, doua difuzoare stereo cu SoundAlive de 3 W, un cititor de carduri 3 in 1 si o camera web de 1,3 MP. De asemenea, remarcam un port VGA, microfon, o iesire audio, una HDMI, Wireless 802,11 si Bluetooth v4.0. Si acum despre minusuri. Ar cam fi unul singur, adica lipsa porturilor USB de mare viteza. Samsung NP300E5C-S02RO vine in acest sens cu trei porturi 2.0, dar niciunul 3.0. La detaliile tehnice enuntate mai sus, un astfel de port era necesar, dar pana la urma aceasta e alegerea celor de la Samsung si nu mai putem face nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *