Laptop Samsung NP300E5V-SO1RO cu design atragator

Samsung NP300E5V-SO1RO 2Sunt dispozitive care merita declarate cel mai “good looking” din intreaga gama. Arata bine, se comporta acceptabil, iar cand vine vorba de integrare in mediu sunt exact ceea ce trebuie. Pentru persoanele care tin foarte mult la aparente, marii producatori aduc pe piata modele ce pot multumi si pe cei mai pretentiosi dintre noi. Samsung este printre cele mai receptive firme cand vine vorba despre acest lucru. A creat fel de fel de modele, iar printre cele mai reusite “creatii” se numara si laptopul Samsung NP300E5V-SO1RO, care inglobeaza atat componente obisnuite, cat si aspectul placut.

Referitor la dimensiuni, nu intalnim nimic deosebit in afara de grosime si greutate, care sunt mult mai mici fata de cele obisnuite: la o diagonala de 15.6 inci, rezolutia de 1366×768 pixeli si dimensiuni de 376x248x25.2 mm, greutatea ar trebui sa atinga in jur de 2.5 kg, dar in cazul de fata nu depaseste 2.2 kg, facandu-l usor de transportat si putin cam pretentios la ingrijire. Materialele din care a fost confectionat au fost atent alese – nu s-a mers pe un aspect lucios, unde amprentele sa fie usor vizibile, ci pe unul mat, atat pentru suprafata exterioare, cat si pentru ecranul acestuia.

Acesta din urma are aplicata si o caracteristica deosebita si foarte utila si anume sistemul anti-reflective – care iti permite sa il folosesti in aceleasi conditii si atunci cand este lumina Samsung NP300E5V-SO1RO 3excesiva (contact direct cu razele soarelui), dar si atunci cand te afli intr-un loc intunecos. Pentru tastatura s-a ales modelul cu spatii intre litere, dar apare un mic disconfort atunci cand vine vorba de sagetile pentru deplasare sus/jos/stanga/dreapta – ele fiind mai mici, iti va fi putin cam greu sa te acomodezi. Cat despre touchpad, s-a preferat modelul clasic la care se adauga cele doua butoane destul de silentioase. Tocmai pentru contrastul dintre gri – argintiu si negru va primi un bonus adaugat la capitolul eleganta – atuul lui.

Componentele interne nu sunt nici cele mai bune, dar nici cele mai rele. Da, la banii acestia poti gasi un model cu un procesor, o placa video chiar si audio putin mai bune, dar nici ceea ce intalnim aici nu este de neglijat: procesor Intel Core i3 de 2400 MHz, memorie DDR3 de 4 GB si hard disk SATA de 500 GB. Placa video este dedicata, asa cum era de asteptat, cu o memorie video proprie de 1024 MB, apartinand celor de la AMD. Trebuie sa stii ca este un model destul de performant din seria HD 8750M – care iti va fi utila pentru jocuri din categoria medie spre ridicata.

Difuzoarele stereo sunt incorporate alaturi de taste, facand cei 3 W si SoundAlive (functie care ii ajusteaza calitatea) sa fie principalii cauzatori ai unui sunet clar. Pentru multimedia poti intalni si cititorul de carduri 3 in 1 si camera web dispusa frontal ce promite redare HD de 720p. Porturile sunt dispuse lateral, cat mai optim posibil: 3 pentru USB, unul pentru HDMI, la fel Samsung NP300E5V-SO1RO 4si pentru iesirea audio, VGA si RJ-45. Conectarea la internet nu va mai fi o problema deoarece are integrat wireless 802.11 b/g/n, iar ca bonus vine integrat cu Bluetooth 4.0.

Un asemenea dispozitiv trebuie sa se adapteze si dorintei clientului ca bateria sa nu il lase atunci cand are cea mai mare nevoie. In acest sens, nu s-a investit prea mult, aceasta rezistand 3-4 ore, asemenea altora. Trebuie sa recunosc ca laptopul Samsung NP300E5V-SO1RO putea fi putin mai ieftin, in comparatie cu ceea ce ofera, dar dupa cate se pare, aspectul este cel care sustine aceasta valoare.. dar, cu toate acestea, pare sa fie o investitie buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *